Bouw rechtbank Amsterdam van start

Dinsdag 24 oktober ging symbolisch de eerste paal van de nieuwe rechtbank Amsterdam de grond in met de handtekening  van de vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Hiermee is de bouw officieel gestart. Het personeel van de rechtbank Amsterdam, het Rijksvastgoedbedrijf, de Raad voor de Rechtspraak, omwonenden en het consortium NACH waren er bij.

Projectleider Louise Attema (Rijksvastgoedbedrijf) zet een handtekening op de eerste paal van de nieuwe rechtbank in Amsterdam

Nieuwe rechtbank Amsterdam

De grootste rechtbank van ons land verrijst op de huidige locatie aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit onder andere kantoren, zittingszalen en verhoorkamers. In 2020 wordt de nieuwe rechtbank opgeleverd.

De eerste paal voor de nieuwe rechtbank in Amsterdam zakt de grond in, voorzien van handtekeningen van alle betrokken partijen

Tot december dit jaar worden ruim 800 zogenaamde ‘hek-combi-palen’ aangebracht. Dit gebeurt op zo'n manier dat de hinder van de heiwerkzaamheden wordt geminimaliseerd.

Consortium NACH

De nieuwe rechtbank wordt gerealiseerd via een Publiek Private Samenwerking ( PPS). Consortium NACH (New Amsterdam Court House) is verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. NACH is een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN, Heijmans en Facilicom.

Beeld: consortium NACH
Impressie nieuwbouw rechtbank Amsterdam