Rijksvastgoedbedrijf huurt zeer duurzaam kantoorgebouw in Eindhoven

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat een langjarige huurovereenkomst aan met OVG Real Estate. Het gaat om het duurzame hergebruik van het voormalige Rabobankkantoor, naast het Centraal Station in Eindhoven. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het herontwikkelde gebouw in Eindhoven wordt eind 2019 opgeleverd.

Het voormalige Rabobankkantoor, naast het Centraal Station in Eindhoven

Deze huurovereenkomst en eventuele aankoop van dit pand na 3 jaar, past in de ingezette strategie van het Rijksvastgoedbedrijf om zijn portefeuille (gebouwen groter dan 10.000 m2) naar strategische centrale locaties (het liefst bij NS-stations) te verplaatsen en deze ook sterk te verduurzamen. Tegelijkertijd realiseert het Rijksvastgoedbedrijf door deze overeenkomst met OVG Real Estate een aanzienlijke financiële besparing. Deze bestaat uit 3 miljoen euro per jaar besparing op huisvestingskosten.

Roger Mol, Directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf: “Dit gebouw past bij de
toekomstambitie van het Rijksvastgoedbedrijf. Het gaat om een duurzame herontwikkeling op een stationslocatie in een belangrijke stad, waarmee wij rijksambtenaren een prettige en gezonde werkomgeving kunnen bieden, voor nu en in de toekomst. Beide partijen streven naar innovatie en duurzaamheid en dat komt tot uiting in de realisatie van dit duurzame rijkskantoor.”

Vooruitstrevend, slim en BREEAM-Excellent

OVG Real Estate heeft gekozen voor een vooruitstrevend ontwerp van UNStudio waarin een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept voor de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het  gebouwontwerp heeft een BREEAM-Excellent duurzaamheidniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van gebruikers inzichtelijk. En dat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes. Dit maakt het gebouw dan geschikt om in de gebruiksfase te voldoen aan de per 1 januari 2019 wettelijk verplichte BENG-eisen voor overheidsgebouwen. 

Eindhoven, luchtfoto omgeving centaal station en wijk Fellenoord

Zie ook