Hoogste punt voor gerechtsgebouw Breda

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw bij het station in Breda bereikte donderdag 6 juli 2017 het hoogste punt van maar liefst 66 meter.
Reden voor InBalans (een samenwerkingsverband tussen Facilicom en de VolkerWessels bedrijven Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties), het Rijksvastgoedbedrijf en de toekomstige gebruikers om iedereen te bedanken en traditiegetrouw de vlag te plaatsen en de kapfooi aan de bouwvakkers te overhandigen.

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw in Breda bereikte 6 juli 2017 het hoogste punt van 66 meter

Het gerechtsgebouw

In de zomer van 2018 nemen de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek in het gerechtsgebouw.

De begane grond en de eerste twee etages van het gerechtsgebouw zijn straks publiek toegankelijk: daar bevinden zich onder andere de entree, de zittingzalen en de spreekruimtes. Net daarboven zetelt de Raad voor de Kinderbescherming. Het Openbaar Ministerie krijgt de middelste etages van het gebouw ter beschikking. De rechtbank houdt kantoor op de bovenste etages. In het ontwerp is rekening gehouden met een duidelijke scheiding tussen de drie organisaties, ze krijgen allen een eigen deel van het gebouw.

Geïnteresseerden zijn, na in gebruik name, in het nieuwe gerechtsgebouw van harte welkom om een zitting bij te wonen. De meeste zittingen zijn openbaar.

Impressie gerechtsgebouw Breda
Beeld: Consortium InBalans
Impressie gerechtsgebouw Breda