Hoogste punt voor Rijksinspectie terminal [RIT] Maasvlakte Rotterdam

Dinsdag 6 juni 2017 is het hoogste punt bereikt voor de nieuwbouw Rijksinspectie terminal op de Maasvlakte in Rotterdam. Voor het Rijksvastgoedbedrijf, Belastingdienst/Douane en Bouwonderneming Stout B.V. aanleiding om dit hoogtepunt te vieren en traditiegetrouw de Nederlandse vlag te plaatsen.

vlnr Ferry Moerland, bedrijfsleider Stout B.V.; Arie Jager, plv directeur Douane Rotterdam Rijnmond en voorzitter stuurgroep RIT; Dagmar Spee, projectleider Rijksvastgoedbedrijf

De inspectieterminal komt naast het douanekantoor aan de Bosporusstraat. In de Douane Controle Loods (DCL), direct aan de bestaande bebouwing, kunnen de controles en inspecties in de toekomst volgens de modernste en hoogste normen worden uitgevoerd. Verderop op het terrein wordt een separate hal gerealiseerd voor de huisvesting van een hondentrainingscentrum en een wereldwijd uniek praktijktrainingscentrum. In dit laatste centrum worden voor douanemedewerkers en speurhonden verschillende praktijksituaties een-op-een nagebouwd en voorzien van state-of-the-art opleidingstechnieken.

Samenwerking

De aanleg van de Tweede Maasvlakte zorgt voor een groeiende stroom van goederen. De Nederlandse Douane vangt dat op door het bedrijfsleven beter te faciliteren door intensief samen te werken met inspectiediensten Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) op één plaats.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft als gemandateerd opdrachtgever namens de Belastingdienst/Douane het werk in mei 2016 gegund aan Bouwonderneming Stout B.V. uit Hardinxveld-Giessendam.

De Rijksinspectie terminal [RIT] is naar verwachting eind 2017 operationeel.