Uitbreiding NAVO-hoofdkwartier in Brunssum

Het Allied Joint Force Command-hoofdkwartier van de NAVO in het Zuid-Limburgse Brunssum heeft  een nieuwe hoofdingang en een extra kantoorvleugel. De NAVO heeft daarmee een belangrijke infrastructurele uitbreiding op het hoofdkwartier in Brunssum. Het werd op 31 mei 2017 officieel geopend door Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) directeur–generaal Curtis M. Scaparrotti.

Koning Willem-Alexander zwaait bij aankomst bij het NAVO-hoofdkwartier naar de belangstellenden

3 maanden sneller klaar

De nieuwe, net geopende vleugel is 2500 vierkante meter groot. Kantoren, vergaderruimten, een restaurant en een nieuwe, goed beveiligde entree verrezen. De aanbesteding gebeurde in april 2015, in opdracht van het ministerie van Defensie. Het vandaag geopende pand is 3 maanden eerder opgeleverd dan gepland.

Koning

Op dezelfde dag werd in bijzijn van koning Willem-Alexander gevierd dat de NAVO in Brunssum 50 jaar bestaat. Het Allied Joint Force Command-hoofdkwartier van de NAVO werd 1 juni 1967 opgericht als een van de 3 operationele hoofdkwartieren voor de NAVO-strijdkrachten in Europa. Bij het hoofdkwartier werken ongeveer 900 mensen, afkomstig uit meerdere NAVO-lidstaten.