Rijksinspectiekantoor in Zwijndrecht geopend

De inspectiediensten de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie SZW werken voortaan vanuit het rijksinspectiekantoor in Zwijndrecht. Voorheen was in het gebouw alleen de Keuringsdienst van Waren (de huidige NVWA) gehuisvest. Onder leiding van het Rijksvastgoedbedrijf is het gebouw volledig verbouwd en getransformeerd naar een modern, licht en duurzaam kantoorgebouw.

Vergroot afbeelding
Beeld: Inspecteur Non-Food
Interieur Rijksinspectie kantoor, Zwijndrecht

Op 2 november opende burgemeester Dominic Schrijer de locatie. ‘De komst van het rijksinspectiekantoor is een aanwinst voor de gemeente Zwijndrecht’, aldus burgemeester Schrijer.  ‘Een gedeelde huisvesting op een centraal gelegen locatie biedt veel voordelen voor de inspectiediensten zelf. Daarnaast is het een prachtig en licht gebouw geworden, waarin hopelijk met veel plezier gewerkt wordt’. Het rijksinspectiekantoor is ingericht met het oog op tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Voorafgaand aan de opening door de burgemeester was er een korte talkshow. De burgemeester, een vertegenwoordiger van het Rijksvastgoedbedrijf en de drie inspecteur-generaals namen hieraan deel.