Bouw gesloten gezinsvoorziening bij detentiecentrum Zeist afgerond

De bouw van de gesloten gezinsvoorziening van detentiecentrum Zeist is afgerond. Deze voorziening is ontwikkeld voor vreemdelingen met hun gezinnen en alleenstaande minderjarige vreemdelingen. De aannemer heeft het complex overgedragen aan het Rijksvastgoedbedrijf als eigenaar. Binnenkort neemt de Dienst Justitiƫle Inrichtingen het in gebruik.

Artist impression van gesloten gezinsvoorziening detentiecentrum Zeist

Op het complex en het behorende terrein zijn woningen gebouwd voor gezinnen en een dienstencentrum voor verschillende doeleinden. Ook is er een afdeling gebouwd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Daarnaast zijn er diverse typen buitenruimten en tuinen aangelegd.

Bij het ontwerp is een kindvriendelijke, veilige en betrouwbare omgeving het uitgangspunt geweest, die tegelijkertijd een aangenaam en prettig leefklimaat voor de bewoners (ook kinderen) moet bieden.

Artist impression van gesloten gezinsvoorziening detentiecentrum Zeist