Voormalig legermuseum Delft (Armamentarium) verkocht

De koop van het Armamentarium, het voormalige legermuseum in Delft, is gegund aan Driestar B.V. Het bedrijf betaalt 1,9 miljoen euro aan het Rijksvastgoedbedrijf. De koper heeft de bedoeling in het Armamentarium een hotel annex restaurant en zalencentrum te vestigen.

Delft, Korte Geer, Armamentarium
Beeld: Rijksvastgoedbedrijf
Armamentarium, Korte Geer 1 in Delft

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft tijdens de verkoopprocedure nauw samengewerkt met de gemeente Delft, zodat potentiƫle kopers van tevoren wisten wat zij wel en niet met het monumentale complex zouden kunnen doen. De uiteindelijke gunning bleef de verantwoordelijkheid van het Rijksvastgoedbedrijf. Het wijzigen van de bestemming en het verlenen van vergunningen blijft de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het bod van Driestar B.V. geaccepteerd omdat het om een marktconforme prijs gaat en het plan voldoet aan de gestelde voorwaarden. Driestar B.V. zal gaan samenwerken met architectenbureau cepezed uit Delft.