Voormalig Paleis van Justitie Amsterdam wordt tophotel

De koop van het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht in Amsterdam is gegund aan M7 Development B.V. uit Den Bosch. Het bedrijf betaalt 61,3 miljoen euro voor het pand aan het Rijksvastgoedbedrijf. Na een grootscheepse verbouwing komt er een tophotel in.

Beeld: Rijksvastgoedbedrijf
Voormalig Paleis van Justitie, Prinsengracht 432-436, Amsterdam

M7 Development werkt samen met een internationale hotelketen in het 5-sterrensegment. Op die manier houdt het bedrijf rekening met het hotelbeleid van de gemeente Amsterdam. De gemeente had het gebouw al aangewezen als mogelijke locatie voor een tophotel. Tijdens het verkoopproces hebben het Rijksvastgoedbedrijf en Amsterdam nauw samengewerkt. Zo konden geselecteerde gegadigden hun plannen indicatief door de gemeente laten beoordelen.

In totaal hadden negen bedrijven een bod uitgebracht, allemaal hotelketens of bouwbedrijven met plannen een hotel in het gebouw te vestigen.