Atrium Resident Den Haag wind- en waterdicht

De verbouwing van De Resident in Den Haag beleefde deze week een hoogtepunt. Sinds 12 januari is het atrium, een onderdeel van de verbouwing, wind- en waterdicht. Het atrium is geplaatst op het Parnassusplein en verbindt de gebouwen Helicon en Castalia. Samen vormen ze De Resident. Een deel van het nieuwe atrium is straks overdag voor iedereen toegankelijk.

Den Haag, Resident  atrium (impressie)

Den Haag, Resident atrium (impressie)

De werkzaamheden, die vorig jaar april zijn gestart en medio 2015 zijn afgerond, zijn nodig om de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen in De Resident te huisvesten. Hierdoor is het mogelijk de huidige huisvesting van SZW af te stoten. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van het kabinetsplan om te bezuinigen op de huisvestingskosten van ministeries.

Door dit kabinetsplan verdwijnt in totaal 40 procent van de kantoorruimte van het Rijk in Den Haag. Dit levert vanaf 2020 een jaarlijkse besparing op van 90 miljoen euro. In totaal bespaart het Rijk zo jaarlijks 170 miljoen euro vanaf 2020; 90 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land.

Naast de bouw van het atrium wordt het interieur van De Resident aangepast waardoor er 2.400 werkplekken ontstaan voor 2.700 ambtenaren. Doordat de ministeries overstappen op het zogenaamde flexibel werken is deze efficiƫnte huisvesting mogelijk.

Den Haag, Resident: het Atrium hoe het was en hoe het wordt

Het Atrium van de Resident in Den Haag: hoe het was en hoe het wordt