Jeugdinrichting Doggershoek Den Helder overgedragen aan COA

Op 30 juni is de voormalige jeugdinrichting de Doggershoek vanuit het Rijksvastgoedbedrijf overgedragen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Den Helder, Doggershoek
Beeld: Business Art Service
Den Helder, Doggershoek

In april sloot het COA met de gemeente Den Helder een bestuursovereenkomst over het uitbreiden van de opvang van asielzoekers. De Doggershoek is de eerste van de justitiƫle inrichtingen uit het masterplan die verkocht wordt. De totale afstootopgave bedraagt ruim 500.000 m2. De Doggerhoek is gelegen aan de Ritmeesterweg 20 in Den Helder. De omvang van het perceel is 4.29.35 ha, het bruto vloer oppervlak 12.476 m2 .

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) stoot een groot aantal justitiƫle inrichtingen af. Er zijn minder gevangenissen nodig dan voorheen. Het Rijksvastgoedbedrijf verzorgt de verkoop van deze objecten; een project dat zeker tot 2018 loopt. Het ministerie van VenJ stelde een masterplan op over de afstoot van penitentiaire inrichtingen.