24 oktober Lezing over parametrisch ontwerpen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Turfmarkt 147, ruimte K-2.327 in Den Haag

In samenwerking met de Technische Universiteit Delft organiseert het Rijksvastgoedbedrijf drie lezingen over parametrisch ontwerpen. Wij nodigen u uit met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen en de toepassing daarvan. Zo leren wij van elkaar ėn verhogen wij de kennisuitwisseling tussen de vastgoedmarkt en rijksoverheid.

Geïnformeerd of parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces, waarbij er automatisch ontwerpen of modellen ontstaan op basis van datagegevens en verbindingen tussen onderdelen van een bouwwerk. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een ontwerp voor een gevel met zonnewering, waarbij maximale lichtinval is en minimale opwarming. Daarbij kun je bovendien variëren in bijvoorbeeld maten en materiaaldikte. Kortom, parametrisch ontwerpen maakt het mogelijk de optimale samenstelling te maken van de vorm, het materiaal en ontwerp van een gebouw. Het handmatig ontwerpen en uittekenen van verschillende scenario’s is verleden tijd met de komst van parametrisch ontwerpen.

Meer informatie
Parametrisch ontwerpen staat als ontwerpproces nog in de kinderschoenen, dus is er nog veel te onderzoeken. Daarom wisselen wij graag tijdens één van de lezingen met ú hierover van gedachten. Bekijk per datum een verdere toelichting van de onderwerpen en de sprekers.

Aanmelden lezing 24 oktober
De tweede lezing is Nederlands- en Engelstalig en is op 24 oktober 15.00 – 17.00 uur en gaat over “How to achieve better buildings wellbeing at a district and urban scale”. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: Postbus.RVB.Secretariaat.A&T.T&P@Rijksoverheid.nl. U ontvangt dan een afspraakbevestiging wanneer er nog plaats is.