09 april Building Holland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
-
RAI Amsterdam

Building Holland is het 3-daagse, jaarlijks terugkerende, innovatie event voor de bouw- installatie en vastgoed sector.

Building Holland (Re) Building the Future

15.000 bezoekers en 250 standhouders komen  samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten.

Er ligt de komende twee decennia een enorme opgave op het bordje van de bouw- installatie en vastgoedsector. Denk alleen al aan het oplossen van het energievraagstuk van de gebouwde omgeving of de mogelijke problemen die ontstaan door grondstoffen schaarste. Daar komt dan nog bij dat ontwerpers, engineers en bouwers nog steeds grote moeite hebben om de waarde van duurzaam gezond wonen en werken ook echt in de praktijk waar te maken. Dat moet beter. Al een aantal jaren is daarom het motto van Building Holland (Re) Building the Future. Het bouwen van een nieuwe toekomst in samenwerking met innovatieve partners die zoeken naar maximale waarde voor eigenaren en gebruikers van vastgoed.

Het Rijksvastgoedbedrijf op Building Holland

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt de samenwerking om uitdagende en complexe vraagstukken naar een goede oplossing te brengen. Investeren in samenwerking staat centraal, zoals ook verwoord in onze marktvisie. Op Building Holland gaan we hierover in gesprek. Verder zullen verschillende RVB-professionals hun kennis delen tijdens (stand)presentaties.

Op de RVB-stand is onder meer een doorlopende workshop over Circulariteit, onder leiding van Bert Albers. Ook wordt een demonstratie gegeven van de Testlocatie Rijswijk via Virtual Reality brillen. Voor vragen vanuit de arbeidsmarkt kunnen bezoekers ook terecht op de RVB stand.

Op het Podium Inspirante worden diverse presentaties verzorgd. Onder meer spreekt collega Jan Mimpen over Thermische energie uit oppervlaktewater en Frans Deeleman over EnergieRijk Den Haag.

In gesloten en open zaaltjes wordt onder meer gesproken over Slimme kantoren en wordt een marktconsultatie georganiseerd over de realisatie van een Duurzame gevel voor de Testlocatie Rijswijk. Martine de Vaan gaat in gesprek over Crystal; meer ruimte creëeren voor warmte-koude-opslag onder de grond. Nico Smiet vertelt op de stand van Cirkelstad over de gebiedsontwikkeling Valkenburg in relatie tot circulariteit.

Met Techniek Nederland (voorheen Uneto VNI) wordt een samenwerkingsconvenant getekend tussen RVB en Techniek Nederland, door Roger Mol en Doekle Terpstra.