20 maart Bewust Veilig

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

Alle dagen van het jaar is veiligheid belangrijk. Eén dag staan we er extra bij stil. Op 20 maart 2019 zijn we met elkaar Bewust Veilig op het werk.

Woensdag 20 maart 2019 is de derde editie van ‘Bewust Veilig’. Tijdens de eerste editie werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. Vorig jaar is het aantal deelnemende organisaties al verdubbeld. Dit jaar willen we nog meer medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bereiken.

Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra en UNETO-VNI hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.