Zaandam, HEMbrug terrein

Na een intensieve voorbereiding gaat het Rijk de verdere ontwikkeling van HEMbrug overdragen aan de markt. Het voormalige Defensieterrein HEMbrug in Zaandam is uitgegroeid tot creatieve broedplaats, een verrassende hotspot van urbane cultuur gemengd met erfgoed. Waar niets gewoon is en veel kan. Een maakbaar universum waar authenticiteit, ondernemerschap, ambachtelijkheid, duurzaamheid en innovatiekracht een toekomstgericht verbond aangaan. En waar nog volop ruimte is voor ontwikkeling!

Luchtfoto Hembrugterrein
©gemeente zaanstad

Kenmerken project

HEMbrug is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Het is een van de grootste herontwikkelingslocaties van Europa, waar veel ruimte zal zijn voor nieuwe initiatieven. De afgelopen jaren is er stevig geïnvesteerd in de kwaliteit van HEMbrug. Het terrein is toegankelijk en veilig gemaakt, bodem werd gesaneerd, gebouwen zijn wind- en waterdicht gemaakt en er is stroom, water, riolering en (deels) glasvezel aangelegd.

De ontwikkeling op het terrein is zo voortvarend gegaan dat er een natuurlijk moment is aangebroken om het terrein over te dragen aan een marktpartij. Het Rijksvastgoedbedrijf is daarom gestart met de voorbereiding van de verkoop van HEMbrug. De toekomstige eigenaar kan het terrein verder door ontwikkelen tot een eigenzinnig en bruisend woon-werk gebied waarbij er in totaal ruimte is voor 180.000 m2 BVO. HEMbrug is een van de laatste grote ontwikkellocaties in de Metropoolregio Amsterdam.

Locatie

Kaart

Zaandam, HEMbrug terrein