Amsterdam, Tafelbergweg 10

Op 2 juni 2017 zijn het erfpachtsrecht en de opstallen verkocht aan een marktpartij.

Tafelberg 10, Amsterdam

Kenmerken

Omschrijving object

De penitentiaire inrichting Tafelbergweg is gelegen op een prominente zichtlocatie aan de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, op bedrijvengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost. De locatie ligt rechtstreeks naast de foodcourt en het markante Fletcherhotel. Direct grenzend aan de zuidzijde van de locatie ligt een golfbaan aan de zuidzijde. In de nabijheid van de locatie ligt het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). Amstel III is een omvangrijk bedrijvengebied, met zeer uiteenlopende functies. In de omgeving zijn naast hierboven de genoemde functies veel kantoren aanwezig, maar in de zichtzone langs de A2 zijn bijvoorbeeld ook garagebedrijven met showroom gevestigd.

De PI is gelegen op een kavel van ruim 1 hectare groot. De grond is door de gemeente Amsterdam in erfpacht uitgegeven. De looptijd van het huidige erfpachtrecht is tot 31 december 2031 (40-jarig recht). De gemeente Amsterdam heeft aangegeven in het geval van bestemmingswijziging een erfpachtconversie naar de nieuwe bestemming te zullen toepassen. Op het kavel zijn 58 parkeerplaatsen ingericht.

Het hoofdgebouw heeft een vierkante plattegrond rondom een open binnenplaats met sportveld. Het voormalige grenshospitium is opgebouwd uit separate units en telt twee bouwlagen. Het telt in totaal 5.630 m2 BVO. Het gebouw is in 1992 gebouwd voor de aan de grens gewijzigde asielzoekers. Het gebouw heeft vele vormen van detentie gehad. Nu is het een Huis van Bewaring.

Locatie

Kaart

Amsterdam, Tafelbergweg 1

Tafelbergweg 10, Amsterdam