Utrecht, Kromhout Kazerne

De Kromhout Kazerne in Utrecht is het grootste huisvestingsproject van Nederland op basis van Publiek Private Samenwerking (PPS). De hoofdkwartieren van de Koninklijke Landmacht, de Defensie Materieel Organisatie  en het Defensie Ondersteuningscommando zijn gehuisvest op het terrein van de Kromhout Kazerne in Utrecht. In juli 2006 is de aanbesteding voor een volledig nieuwe kazerne gestart, waarna in juni 2008 de opdracht werd verstrekt aan het consortium Komfort. Het DBFMO-contract met een looptijd 25 jaar eindigt in oktober 2035.

Utrecht, Herculeslaan 1, Kromhout Kazerne

Kenmerken

  • Adres: Herculeslaan 1, 3584 AB Utrecht
  • Gebruiker: Ministerie van Defensie
  • Oppervlakte: 19 hectare
  • Contract: PPS, DBFMO (looptijd 25 jaar)
  • Opdrachtgever: Ministerie van Defensie
  • Opdrachtnemer: consortium Komfort B.V. een samenwerking van Strukton, John Laing, BSP en Ballast Nedam.

Kantorenpark

De Kromhout Kazerne bestaat uit een modern kantorenpark met een transparante en groene uitstraling. Het ontwerp van de kazerne is functioneel, flexibel, transparant en duurzaam en is gericht op langdurig gebruik. Het ontwerp past perfect in het stedelijk landschap, met respect voor de bestaande huisvesting, de monumenten, de vegetatie en beschermde dieren.

Behalve 80.000 m2 aan kantoorruimte is er een parkeergarage, een sporthal,  4.000 m2 buitensportfaciliteiten, een gezondheidscentrum, legering voor 150 personen en een vergadercentrum.

Utrecht, Kromhout Kazerne