Groningen, Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst

Op de Kempkensberg in Groningen is een gezamenlijk kantoorgebouw gerealiseerd voor de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst (de voormalige IB-Groep en CFI). Het gebouw heeft een ondergrondse parkeergarage met daarop een stadstuin van bijna 1 hectare met waterpartij.

Groningen, Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst (Paviljoen en tuin)

Kenmerken

  • Adres: Kempkensberg 12, 9722 TB Groningen
  • Gebruiker: Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst
  • Vloeroppervlakte (b.v.o.): 47.000 m2
  • Contract: PPS, DBFMO (looptijd 20 jaar)
  • Opdrachtgever: Het Rijksvastgoedbedrijf
  • Opdrachtnemer: consortium DUO2 (Strukton Integrale Projecten B.V., Ballast Nedam Concessies B.V. en John Laing Infrastructure Limited; onderaannemers: Van Berkel en Bos, UNStudio B.V., YNNO B.V., Lodewijk Baljon Tuin- en Landschapsarchitecten B.V., Strukton Bouw en Vastgoed B.V., Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten, WorkSphere B.V., ISS Nederland B.V. en John Laing Social Infrastructure Limited

Architectuur en stedenbouw

Duurzaamheid speelt bij dit project een belangrijke rol en is integraal in het ontwerp opgenomen. Hergebruik van het gebouw - met op termijn een woonbestemming - is voorzien.

DUO2 won in februari 2008 de Nederlandse Bouwprijs in de categorie 'Integraal ontwerpen en bouwen' tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.

Omvang

In het gebouw zijn ca. 2.500 werkplekken. In de parkeergarage zijn 675 parkeerplaatsen. Buiten het gebouw (op de parkeergarage) is een openbare stadstuin met waterpartij (9.000 m2).

Locatie

Groningen, DUO en Belastingdienst