Den Haag, Bezuidenhoutseweg 67

Het pand aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag is verbouwd en geschikt gemaakt als tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer. Dit was nodig omdat het Binnenhof wordt gerenoveerd.

Vergelijkbare faciliteiten

Het is belangrijk dat de Tweede Kamer haar werk voor de democratie tijdens de renovatie ongestoord kan uitvoeren. Het tijdelijke onderkomen - voor totaal ongeveer 1500 mensen - is daarom voorzien van vergelijkbare faciliteiten als nu aan het Binnenhof. Zoals een plenaire zaal met de bekende blauwe stoelen en de publiekstribune, een bezoekersentree, de Statenpassage, meerdere commissiezalen voor vergaderingen, een restaurant, kantoorruimten en een bioscoopzaal te gebruiken bij rondleidingen van scholieren. Er zijn voorzieningen voor Tweede Kamerfracties en voor de ambtelijke medewerkers.

Circulariteit en hergebruik

Veder is de luifel bij de nieuwe publieksentree van 3D geprint biobased materiaal en herbruikbaar. Daarnaast zijn de oude stoelen en desks meeverhuisd naar de tijdelijke plenaire zaal, die oogt als een kopie van die aan het Binnenhof. En de wanden van de commissiezalen zijn van vilt dat van gebruikte petflessen is gemaakt. Voor de zogenoemde “patatbalie”, de zone waar pers en politici elkaar vaak treffen, is gebruikgemaakt van houten beplating die nog in het gebouw aanwezig was.

Beeld: Levien Willemsen
Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag

Kenmerken

  • Adres: Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC  Den Haag
  • Functie: Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer
  • Oppervlakte (BVO): circa 83.443 m2
  • Perceelgrootte: 01.40.00 ha
  • Bouwjaar: circa 1984

Kaart

Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag