Rotterdam, gerechtsgebouw

Het Rijksvastgoedbedrijf zorgt voor de renovatie van de kantoren en zittingszalen van het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein in Rotterdam. De kantoorverdiepingen worden aangepast tot een innovatief kantoorconcept. Daarnaast worden de publieksentree en de informatiebalie opgenomen in het nieuwe ontvangstgebied. Ook zijn er verbeteringen in de brandveiligheid.

Beeld: Dirk Verwoerd
Rotterdam, Wilhelminaplein 100

Kenmerken

  • Adres: Wilhelminaplein 100, 125, Rotterdam
  • Functie: rechtbank
  • Gebruikers: rechtbank Rotterdam, openbaar ministerie Rotterdam
  • Opdrachtgever: Raad voor de rechtspraak ‘s Gravenhage
  • Contractvorm: Design & Build aanbestedingstraject (UAV-GC),
  • Planning: De opdracht is 22 mei 2017 gegund aan de combinatie Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed BV te Houten en Fokkema & Partners Architecten

De Wilhelminahof

De kantoren van de rechtbank zijn onderdeel van De Wilhelminahof, een ensemble van kantoorgebouwen, een zalencomplex, winkels en een metrostation op de Kop van Zuid. De kantoren en de zittingzalen zijn gescheiden door een met glasplaten overdekt voetgangersgebied.

Werkzaamheden in fasen

Het werk wordt in fasen uitgevoerd omdat het pand aan het Wilhelminaplein 100 niet volledig kan worden leeggeruimd. Teams van de rechtbank Rotterdam verhuizen daarom in blokken naar de ‘wisselhuisvesting’. Hiervoor wordt een aantal verdiepingen in de Wilhelminatoren gehuurd. Zodra de renovatie is voltooid, verhuizen de medewerkers naar hun nieuwe werkomgeving.

Gerechtsgebouw, Wilhelminaplein 100, 125, Rotterdam