Unmanned Valley en testen drones

Unmanned Valley is een fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen, een initiatief van de TU Delft en gemeente Katwijk. Het Rijksvastgoedbedrijf ondersteunt stichting Unmanned Valley met passende en aantrekkelijke huisvesting voor haar ondernemers en instellingen en met in- en outdoor testfaciliteiten voor drones.

Unmanned Valley en testen drones

Unmanned Valley is het afgelopen jaar gegroeid naar dé hotspot voor sensor-based bedrijvigheid. Diverse startups, internationale bedrijven en de driejarige drone-opleiding van de MBO College Airport (ROC Amsterdam-Flevoland) hebben hun weg naar het voormalig vliegkamp gevonden.

Wilt u meer weten over de activiteiten van Unmanned Valley? Neem contact met de Stichting Unmanned Valley.

Testen met drones

Het voormalig vliegkamp beschikt over een testveld (500 bij 500 meter) en een indoorfaciliteit voor het testen van remotely piloted aircraft systems (RPAS), ook wel drones genoemd. Het Rijksvastgoedbedrijf maakt het voor iedereen, die professioneel met RPAS wil vliegen, mogelijk om de testfaciliteiten te gebruiken.  

In principe vinden de vluchten plaats onder het ROC (light) van de aanvrager. In overleg zijn vluchten die niet onder het ROC kunnen plaatsvinden ook mogelijk. U kunt dit in het aanvraagformulier aangeven.

Wilt u gebruik maken van ons testveld? Lees verder voor meer informatie over het aanvragen van een (drone)vlucht.

Drone Valkenburg
Beeld: Bas Kijzers