Den Haag, Paleis Huis ten Bosch

Het Rijksvastgoedbedrijf liet Paleis Huis ten Bosch in Den Haag renoveren, een rijksmonument waarvan de oudste delen uit de 17e eeuw zijn. Het paleis is nu na de volledige renovatie weer langdurig bruikbaar voor bewoning door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun kinderen. Ook voldoen de werkkamers en ontvangst- en verblijfruimtes voor gasten aan alle eisen die samenhangen met het koningschap. Op 13 januari 2019 verhuisde het koninklijk gezin naar Paleis Huis ten Bosch.

Den Haag, januari 2019: Paleis Huis ten Bosch

Kenmerken

  • Adres: 's-Gravenhaagse Bos 10, Den Haag
  • Monument: Rijksmonument
  • Bouwjaar:1645
  • Functie: Woon-/werkpaleis
  • Gebruikers: Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun gezin
  • Vloeroppervlakte: 8.785 m2
  • Opdrachtgever: Staat der Nederlanden
  • Opdrachtnemer: Bouwbedrijf J.P. van Eesteren deed de renovatie van paleis Huis ten Bosch         
  • Architecten:
    • Architect: Hubert-Jan Henket in samenwerking met Bierman Henket Architecten                 
    • Restauratiearchitect: Krijn van den Ende BBOR
    • Tuinontwerp: Piet Oudolf, Deltavormgroep

Locatie

Paleis Huis ten Bosch

Zie ook