Amersfoort, Smallepad 3 - 5

Van april 2020 tot en met december 2020 is de glazen gevel van het gebouw Smallepad 3-5 in Amersfoort vervangen. De grote werkzaamheden aan de dubbele huisgevel aan Smallepad 3-5 zijn in december 2020 afgerond. Het glas aan het dak, de gevel en de luifel zijn vervangen. De dakluiken waardoor er meer warme lucht uit de gevel kan, zijn geplaatst. De bouwplaats is op 18 december afgebroken.  In het pand zijn momenteel de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en een deel van de gemeente Amersfoort gevestigd. Tijdens het project is het glas aan de buitenste gevel en luifel vervangen door nieuw gelaagd glas met folie ertussen. De binnenste gevel blijft intact. Daarnaast zijn er ventilatieramen aan de bovenzijde van de dubbele gevel aangebracht.

Amersfoort, Smallepad
Beeld: Arenda Oomen

Kenmerken project

  • Adres: Smallepad 3-5, 3811 MG, Amersfoort
  • Functie: kantoor
  • Gebruiker: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer, Gemeente Amersfoort
  • Planning: werkzaamheden starten in april 2020
  • Oplevering: Q1 2021

Afrondende werkzaamheden

Aannemer Scheldebouw voert in 2021 nog enkele afrondende werkzaamheden uit. Zo kon het kitwerk aan de binnen- en buitengevel nog niet afgerond worden door regenachtig weer. Scheldebouw zal in 2021 ook de hoofdentrees nog vervangen. Tot die tijd blijft de tijdelijke entree beschikbaar. Voor een aantal klussen zal nog een  kraan of hoogwerker ingezet worden. Voor de veiligheid wordt dan een stuk van het trottoir afgezet met rood-wit lint. De laatste werkzaamheden worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 afgerond.

Binnenklimaat

Met het vervangen van de gevel wordt het binnenklimaat verbeterd. Het nieuwe glas is namelijk beter zonwerend. Tijdens het project worden ventilatieramen aan de bovenzijde van de dubbele gevel aangebracht waarmee de warme lucht kan worden afgevoerd. Hiermee wordt de temperatuur binnen de gevel in de zomermaanden verlaagd. De werkzaamheden beginnen in april 2020 en zullen volgens planning eind december 2020 zijn afgerond.

Kaart

Amersfoort, Smallepad 3 - 5