Tweede aannemer renovatie Binnenhof bekend

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een tweede samenwerkingsovereenkomst voor de renovatie van het Binnenhof getekend. Combinatie De Kroon gaat aan de slag voor het gebouwdeel ministerie van Algemene Zaken en voor de centrale energievoorziening van het Binnenhof. Combinatie De Kroon is een samenwerking van de VolkerWessels bedrijven IBB Kondor en HOMIJ Technische Installaties, en Koninklijke Woudenberg Ameide, onderdeel van de Janssen de Jong Groep.

Het Rijksvasstgoedbedrijf en Combinatie De Kroon met samenwerkingsovereenkomst in de hand
Beeld: Wilma van Leeuwen

Samenwerken

Combinatie De Kroon gaat onder andere samenwerken met Rappange Architecten voor de renovatie van het ministerie van Algemene Zaken en met Arup voor alle technische aspecten.

Trots

Marc Unger, projectdirecteur renovatie Binnenhof: ‘De drie bedrijven, verenigd in Combinatie De Kroon, hebben een goede en lange track record voor de renovatie van monumentale gebouwen. We zijn dan ook heel blij dat we met hen deze overeenkomst hebben kunnen sluiten, die de basis legt onder een duurzame samenwerkingsrelatie. Trots zijn we op het feit dat we, ondanks de maatregelen rondom corona, deze belangrijke mijlpaal hebben kunnen halen. Zo zetten we met het project weer een stap vooruit.’ Remko Overdam, namens Combinatie De Kroon: ‘Wij zijn vereerd en super trots dat wij onderdeel mogen uitmaken van deze bijzondere opgave.’

Drie delen

Het project renovatie Binnenhof is opgeknipt in drie delen. Architecten, adviseurs, aannemers en andere bedrijven krijgen alleen informatie over het gedeelte van het Binnenhof waar zij aan werken. Deel 1 betreft de Eerste Kamer en Raad van State, deel 2 de Tweede Kamer en deel 3 het ministerie van Algemene Zaken en de centrale energievoorziening.

Gesprekken

Met het tekenen van deze tweede samenwerkingsovereenkomst zijn twee van de drie aannemers bekend die de renovatie van het Binnenhof gaan uitvoeren. Er vinden nog gesprekken plaats voor de renovatie van de gebouwdelen van de Tweede Kamer.