Verbouwing Nato-complex gestart

Op 22 mei is officieel het startsein gegeven voor de verbouwing van het NATO-complex aan de Oude Waalsdorperweg in Den Haag. Alle betrokken partijen staken gezamenlijk de eerste symbolische schop in de grond.

Impressie Oude Waalsdorperweg 61, Den Haag

Het verouderde gebouw wordt volledig gerenoveerd, krijgt een extra etage en er wordt een stuk aan de voorkant bijgebouwd. Het nieuwe gebouw voldoet helemaal aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, arbeidsomstandigheden en informatiebeveiliging. De bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseert dit project. Het project is in 2019 klaar.

In het gebouw aan de Oude Waalsdorperweg zit de ict-organisatie van de NATO, de Communications and Information Agency (NCIA). De NCIA heeft dertig vestigingen over de hele wereld. De vestiging in Den Haag is een van de drie hoofdvestigingen. Het aantal medewerkers groeit de komende periode naar bijna 750.

De gemeente Den Haag en de Nederlandse overheid zijn blij met de uitbreiding van de NATO-werkzaamheden in Den Haag. Het sluit aan bij internationale afspraken met de NATO, is goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid, en past uitstekend bij Den Haag als internationale stad van vrede en recht.