Kei 3 Atelier Rijksbouwmeester: ‘De abstractie moet eraf’

Rijksbouwmeester Floris Alkemade spreekt als ‘boegbeeld’ van zijn atelier bij het Rijksvastgoedbedrijf de ‘ontwerpkracht’ van Nederland aan om het rijksvastgoed in Nederland een goede toekomst te geven, ook als het verkocht wordt. En steeds vaker: om oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken. ‘De abstractie moet eraf’, vindt Alkemade.

Kioskfoto Kei 3: Atelier Rijksbouwmeester

Kei 3 Atelier Rijksbouwmeester

In deze 3e editie van het thematische magazine Kei voor de relaties van het Rijksvastgoedbedrijf staat het werk van het atelier Rijksbouwmeester centraal.

Na de prijsvraag ‘A home away from home’, waarbij de rijksbouwmeester ontwerpers vroeg om na te denken over huisvestingsoplossingen voor asielzoekers en andere woningzoekenden, loopt op dit moment de prijsvraag ‘Who cares?’ die ontwerpers en zorgverleners oproept om na te denken over nieuwe zorgconcepten in naoorlogse wijken.

Als je het over rijksvastgoed hebt, is geld altijd een belangrijke factor, realiseert Floris Alkemade zich uiteraard in het interview in Kei. ‘Maar ik probeer mij op al die andere domeinen te concentreren, die voor extra kwaliteit zorgen.’

Lees in het externe magazine Kei wat het atelier Rijksbouwmeester bij het Rijksvastgoedbedrijf nog meer doet. Van advies over erfgoed, kunst en architectuurbeleid tot de organisatie van prijsvragen. Lees ook het laatste nieuws: Rijksbouwmeester Floris Alkemade wordt curator van de volgende twee edities van de Internationale Architectuur Biënnale van Rotterdam, in 2018 en 2020.

Zie ook