Koning opent Joint Inspection Center op Schiphol

Koning Willem Alexander opende op 22 november het Joint Inspection Center op Amsterdam Airport Schiphol dat in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf tot stand kwam. Doordat verschillende handhavers en inspectiediensten in het Joint Inspection Center (JIC) samenwerken aan controles van luchtvracht, kan de vrachtafhandeling op Schiphol veiliger en efficiënter.

Joint Inspection Center (JIC) op Amsterdam Airport Schiphol

In het JIC komen logistiek en handhaving fysiek bij elkaar. In het gebouw bevinden zich onder andere een expeditievloer, een scanhal, opslag- en onderzoeksruimten, een quarantaine ruimte voor kleine dieren, garages voor scanvoertuigen, kantoren en een opleidingscentrum. Naast de Douane maken de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT), de Koninklijke Marechaussee (KMar) en de Autoriteit Nucleiare Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) gebruik van het JIC.

Opening Joint Inspection Center op Schiphol op 22 november 2016 door ZKH Willem Alexander

Het JIC is een project dat valt binnen het programma Schiphol SmartGate Cargo (SSGC). Dit programma is een gezamenlijk initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol, KLM Cargo en Air Cargo Netherlands (ACN).