Time-lapse terugplaatsen van vaas en kroon op de koepel van Huis ten Bosch

Time-lapse van het terugplaatsen van de vaas en kroon op de koepel van Huis ten Bosch tijdens de renovatie.

Time-lapse terugplaatsen van vaas en kroon op de koepel van Huis ten Bosch

(Beeldtitel: Terugplaatsen van vaas en kroon op de koepel van Huis ten Bosch.)
STILTE (DEZE VIDEO HEEFT GEEN GELUID)

(Versnelde beelden van constructiemedewerkers op steigers rond het dak van Paleis Huis ten Bosch. Een kraan laat een goudkleurige vaas behoedzaam op de koepel van het paleis zakken.)

(Dan worden er een voor een balken aangegeven. Een constructiemedewerker die helemaal bovenaan staat, bevestigt ze boven de vaas, die nog steeds aan de kraan vastzit.)

(Vervolgens hijst de kraan een kroon omhoog, die goudkleurige beugels en een rode voering heeft. De kroon is versierd met witte parels en rode en blauwe edelstenen.)

(De constructiemedewerkers pakken de kroon vast en leiden deze naar de juiste plek op de vaas, terwijl de kraan de kroon langzaam steeds verder laat zakken.)

(Als de kroon op de vaas staat, gaan een paar mannen ermee aan de slag. Terwijl de kroon bevestigd wordt, schieten grijze wolken in hoog tempo door de lucht.)

(De boom van de kraan beweegt heen en weer, net als de kabels aan het uiteinde ervan. De werkzaamheden gaan nog steeds door.)

(Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksvastgoedbedrijf. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het beeld wordt blauw met wit. In het blauw prijkt de koepel van Paleis Huis ten Bosch met daarop de vaas en kroon. Beeldtekst: Kijk voor meer informatie over de renovatie op www.rijksvastgoedbedrijf.nl/huistenbosch )