Renovatie bordestrap, Paleis Huis ten Bosch, Den Haag

Time-lapse opnamen van de restauratie van de trappen van paleis Huis ten Bosch in Den Haag

Renovatie bordestrap, Paleis Huis ten Bosch, Den Haag

(Beeldtitel: Renovatie van de bordestrappen van Huis ten Bosch.)
STILTE (DEZE VIDEO HEEFT GEEN GELUID)

(De balustrade van een bordestrap heeft zwart- en goudkleurige versieringen.)

(Versnelde beelden van constructiemedewerkers op een bordestrap van Paleis Huis ten Bosch die het grijze hardsteen van de treden verwijderen, waardoor de trap een witte kleur krijgt.)

(De schaduw van Paleis Huis ten Bosch beweegt over de trap, terwijl de constructiemedewerkers doorwerken.)

(De onderste treden van de trap krijgen weer een grijze kleur. Langzaam werken de constructiemedewerkers van beneden naar boven om de treden van de bordestrappen te herstellen.)

(Als het onderste deel weer een grijze kleur heeft, wordt er een blauw zeil in T-vorm op gelegd, waar de constructiemedewerkers overheen lopen. Later liggen de blauwe zeilen aan de zijkanten.)

(Tussen het onderste en bovenste deel van de trap bevindt zich een platform. Als de constructiemedewerkers dat grijs hebben gemaakt, doen ze hetzelfde met het bovenste deel van de trap.)

(Langzaam vervolgen ze hun weg naar boven, tot ze uiteindelijk de bovenste trede bereiken. Zelfs als het donker is geworden, gaan de constructiemedewerkers door.)

(De constructiemedewerkers leggen de laatste hand aan de bordestrappen van Huis ten Bosch. Het wordt donker. Er volgen foto's van de bordestrappen.)

(Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksvastgoedbedrijf. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het beeld wordt blauw met wit. Beeldtekst: Kijk voor meer informatie over de renovatie op www.rijksvastgoedbedrijf.nl/huistenbosch. Copyright 2019.)