Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Het ‘cruiseschip’, inflatie en een hard core festival

Prijzen van materialen en arbeid zijn flink gestegen. Hoe gaat de sector hiermee om? Handelingskaders helpen om gesprekken goed te laten verlopen. Reis door de rijke geschiedenis van koninklijke gebouwen waar het Rijksvastgoedbedrijf (namens het Rijk) verantwoordelijk voor is. Het desolate terrein onder de Lekbrug bij Vianen is perfect voor de hardcore muziek van het TITANIUM Festival. Dance 2 Eden huurt het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf. Aafke Alblas weet alles over geïntegreerde contracten. Verder: het cruiseschip van Ben van Berkel.

Afspraken over prijsstijgingen en leveringsproblemen in bouwsector

Opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector hebben afspraken gemaakt om stijgende prijzen en leveringsproblemen van bouwmaterialen te voorkomen. Door bijzondere omstandigheden, zoals de oorlog in de Oekraïne, zijn deze problemen ontstaan. De afspraken zijn vastgelegd in sectorbrede, adviserende handelingskaders.

Afspraken over prijsstijgingen en leveringsproblemen in bouwsector

Beeld: RVB/Erik Jansen

Vastgoed met een koninklijk tintje

Maak een tocht langs koninklijke gebouwen in Amsterdam en Den Haag. En reis door de rijke geschiedenis van deze bijzondere monumenten waar het Rijksvastgoedbedrijf, namens het Rijk, verantwoordelijk voor is.

Vastgoed met een koninklijk tintje

Beeld: Publiek Domein

'Onder de brug vind je early hardcore'

Het desolate terrein onder de Lekbrug bij Vianen is perfect voor de hardcore muziek van het TITANIUM Festival op 13 mei. 'Het heeft iets rauws', zegt organisator Peter van der Plaats van Dance 2 Eden. Hij huurt het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf.  

'Onder de brug vind je early hardcore'

Beeld: Rob ter Bekke

‘Het maatschappelijke aspect speelt altijd een rol’

Aafke Alblas geeft bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) trainingen over geïntegreerde contracten. En ze adviseert over maatschappelijk verantwoord inkopen. ‘Je ziet resultaat van je werk, als een gerenoveerd kantoor wordt opgeleverd.’

‘Het maatschappelijke aspect speelt altijd een rol’

Beeld: RVB

RVB in beeld: de Kempkensberg

In de volksmond heet het gebouw: het cruiseschip. Het is het hoofdkantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in de stad Groningen. Het gebouw de Kempkensberg uit 2011 is van de hand van de bekende Nederlandse architect Ben van Berkel, die met zijn bureau UN Studio onder meer tekende voor het bijzondere ontwerp van het centraal station in Arnhem. De wind en de zon zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor de vloeiende vormgeving. Met 2500 werkplekken, een creatief landschapsontwerp en een onwerkelijk uitzicht een uitstekende plek om te werken.

Altijd op de hoogte blijven van de #PlaatVanDeWeek? Volg het RVB op instagram @RijksvastgoedNL

Beeld: ©Peter Wiersema