Bijzondere ambities voor de ‘mooiste vastgoedportefeuille’

Bijzondere ambities staan centraal in de Inkoopplanning maart 2023. Yvonne van der Brugge-Wolring wordt op 15 april de nieuwe directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf. Architect Nadia Pepels onderzocht hoe RVB-panden kunnen bijdragen aan het leven in de wijk. 'Mensen zijn participatiebeu.' En op vliegbasis Gilze-Rijen toetst ingenieursbureau Smits van Burgst voor het RVB de nieuwe RVB BOEI-inspectiemethodiek in de praktijk. Tenslotte RVB in Cijfers: 2,5 miljoen vierkante meter BOEI-inspecties.

Inkoopplanning: bijzondere ambities staan centraal

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) verwacht voor de periode 2023-2024 voor zo’n 1,5 tot 2 miljard aan aanbestedingen uit te schrijven. Dat blijkt uit de Inkoopplanning van maart 2023.

Inkoopplanning: bijzondere ambities staan centraal

Yvonne van der Brugge-Wolring directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf

Ir. Y.L. (Yvonne) van der Brugge-Wolring wordt directeur-generaal (DG) Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en daarmee directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf. De benoeming gaat in op 15 april 2023.

Yvonne van der Brugge-Wolring directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf

Young Innovator: 'Een gebouw is geen eiland'

De eerste huizen staan al op het oude bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft er twee kantoren gekocht. Architect Nadia Pepels onderzocht hoe die panden kunnen bijdragen aan het leven in de wijk. 'Mensen zijn participatiebeu.'

Young Innovator: 'Een gebouw is geen eiland'

Beeld: RVB/Herman Zonderland

‘Stel richtlijnen op voor verantwoorde investeringen in duurzaamheid’

Op vliegbasis Gilze-Rijen toetst ingenieursbureau Smits van Burgst voor het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) de nieuwe RVB BOEI-inspectiemethodiek in de praktijk. Adviseur en directeur Anton Slockers doet een pleidooi voor nog betere samenwerking met de markt: 'Betrek ons in een vroeg stadium.'

‘Stel richtlijnen op voor verantwoorde investeringen in duurzaamheid’

Beeld: RVB/Arenda Oomen

RVB in Cijfers: 2,5 miljoen vierkante meter BOEI-inspecties

Rijkspanden hebben onderhoud nodig. Om heel precies vast te stellen wat er moet gebeuren, ontwikkelde het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) de BOEI-inspectiemethode. Tussen 2017 en 2022 hebben er meer dan 2,5 miljoen vierkante meter BOEI-inspecties plaatsgevonden. Met de BOEI-inspectiemethode kan het RVB de kwaliteit van gebouwen bepalen. Ook helpt de methode bij het behalen van CO2-reductie tijdens het beheer. Voor het afnemen van BOEI-inspecties schakelt het RVB onafhankelijke inspectieaannemers in. De inspecties worden afgenomen op basis van drie verschillende disciplines: elektra, werktuigbouwkundig en bouwkundig wat de status van het dak, muren en opbouw betreft. Vanaf volgend jaar gaat een nieuwe BOEI-inspectiemethode van het Rijksvastgoedbedrijf in. Deze manier van inspecteren voorkomt een hoop onnodige acties door gebruik te maken van een gedetailleerde beslisboom.