Skyline Den Haag

'Sneller, slimmer en duurzamer samenwerken'

In deze Rijksvastgoed Actueel een interview met hoofd inkoop Annuska Bloemert, de inkoopplanning voorjaar 2022, zonnepanelen, digitalisering van de bouw en RVB in Cijfers.

'Sneller, slimmer en duurzamer samenwerken’

Het Rijksvastgoedbedrijf wil slimmer en duurzamer werken. 'Om die reden bundelen we projecten in programma’s', vertelt hoofd inkoop Annuska Bloemert.

'Sneller, slimmer en duurzamer samenwerken’

Annuska Bloemert, foto: RVB/Arenda Oomen

‘Met onze zonnepanelen maken we een verschil’

Het Rijksvastgoedbedrijf verwacht tussen de 0,5 en 1 miljoen zonnepanelen te plaatsen op daken van rijkspanden. Programmaleider Harry Boxelaar van het Rijksvastgoedbedrijf: 'Met zoveel zonnepanelen kunnen we echt een verschil maken'.

‘Met onze zonnepanelen maken we een verschil’

Zonnepanelen op dak van gebouw.

‘Door digitalisering gaat de bouw mee met de tijd’

Directielid Frank Foreman van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is lid van de Programmaboard Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). Het RVB wil de digitale standaardisering in de bouw een duwtje in de rug geven.

‘Door digitalisering gaat de bouw mee met de tijd’

Digitale 3D afbeelding van het Binnenhof in Den Haag.

RVB in Cijfers: kleine opdrachten goed voor 69 mln euro

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in 2021 voor in het totaal 69 miljoen euro kleine opdrachten in de markt gezet. Het gaat dan om bedragen met een contractwaarde van onder de 33.000 euro. De kleinere opdrachten zijn daarmee goed voor bijna 90 procent van alle opdrachten tot 5 miljoen euro. Het aantal kleine opdrachten ligt hiermee rond de 10.000. De eerst volgende grootste categorie, met een contractwaarde van 150.000 tot 1,5 miljoen euro, is goed voor 4% van alle aanbesteedde werk tot 5 miljoen euro. Het absolute aantal contracten binnen deze categorie ligt op zo’n 400. De totale waarde van alle opdrachten onder de 5 miljoen euro bedraagt ongeveer 600 miljoen euro. Bijna de helft hiervan, zo’n 285 miljoen euro, bestaat uit opdrachten van tussen de 1,5 en 5,5 miljoen euro. (bron: RVB)

Kolommengrafiek