Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

RVB lost steeds meer eigendomsmysteries op

In deze Rijksvastgoed Actueel: RVB lost steeds meer eigendomsmysteries op,  Verhuurd: achtentwintig tankstations langs rijkswegen, De Jonge: ‘Veel mogelijkheden, maar geen gratis geld’,  Rijk versnelt bouwen flexwoningen, aanbesteding 2000 woningen gestart en RVB in Cijfers: 1,4 miljard voor bouw en onderhoud.

RVB lost steeds meer eigendomsmysteries op

Het aantal onbeheerde nalatenschappen - erfenissen waar niemand zich om bekommert - dat het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) afwikkelt, is sinds 2018 verdubbeld. Het Kadaster doet nu ook een beroep op het RVB om eigendomsmysteries op te lossen.

RVB lost steeds meer eigendomsmysteries op

Verhuurd: achtentwintig tankstations langs rijkswegen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft woensdag 14 september via een veiling achtentwintig tankstations langs rijkswegen opnieuw verhuurd. Zeven van de achtentwintig tankstations wijzigden van huurder.

Verhuurd: achtentwintig tankstations langs rijkswegen

De Jonge: ‘Veel mogelijkheden, maar geen gratis geld’

Minister Hugo de Jonge bezoekt voor het eerst de toekomstige woonwijk Valkenhorst in Katwijk. Hij ziet veel mogelijkheden in het gebied. ‘De woningnood is hoog. Hier hebben we de mogelijkheid om dit samen aan te pakken.’

De Jonge: ‘Veel mogelijkheden, maar geen gratis geld’

Rijk versnelt bouwen flexwoningen, aanbesteding 2000 woningen gestart

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft het Rijksvastgoedbedrijf opdracht gegeven de aanbesteding te starten voor de aanschaf van 2000 flexwoningen. Om zo de bouwcapaciteit van flexwoningen te verhogen en te versnellen.

Rijk versnelt bouwen flexwoningen, aanbesteding 2000 woningen gestart

RVB in Cijfers: 1,4 miljard voor bouw en onderhoud

In 2021 gaf het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een enorme impuls aan de markt. Voor bouw en onderhoud schakelde het RVB bedrijven in voor een bedrag van ruim 1,4 miljard euro. Het overgrote deel van alle opdrachten kwam terecht bij het midden- en kleinbedrijf. Denk dan aan aannemers die renovatie-, nieuwbouw- en onderhoudswerkzaamheden verrichten voor onder andere rijkskantoren, rechtbanken en gevangenissen. Het werk dat het RVB laat uitvoeren, is heel divers. Een bijzonder project is de Rechtbank Amsterdam dat bekroond is met een architectuurprijs. Defensie is goed voor ruim een derde van de investeringen in de markt. Voor Defensieobjecten lag het zwaartepunt – meer dan 60 procent van de uitgaven - in het onderhoud. Het RVB is ook verantwoordelijk voor de instandhouding van monumenten en erfgoed. In 2021 is meer dan 100 miljoen euro uitgegeven aan deze speciale objecten.