Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Rechtbank Amsterdam wint architectuurprijs

In deze Rijksvastgoed Actueel: Rechtbank Amsterdam wint architectuurprijs, modulair zorgvastgoed voor Defensie,  Dubbele Moormanbrug: in de echte én digitale wereld, Francesco Veenstra wil het toekomstdenken doorgeven en RVB in Cijfers: corona zorgt voor daling veiligheidsmeldingen.

Rechtbank Amsterdam wint architectuurprijs

De Rechtbank Amsterdam is het beste gebouw van 2022 in de categorie identiteit en icoonwaarde. De jury van de prijs roemt het ontwerp als ‘streng, rechtvaardig – menselijk’.

Rechtbank Amsterdam wint architectuurprijs

Rechtbank Amsterdam, foto Lighthouse Productions / Dirk Verwoerd

Gezondheidscentra Defensie krijgen modulaire nieuwbouw

Het Rijksvastgoedbedrijf pakt de gezondheidscentra van Defensie aan. Hierbij wordt gewerkt met vaste modules voor de verschillende zorgfuncties in de gebouwen.

Gezondheidscentra Defensie krijgen modulaire nieuwbouw

Twee mannen met bouwhelmen bekijken een bouwtekening, foto: Bas Kijzers

Dubbele Moormanbrug: in de echte én digitale wereld

Digitalisering van de bouw helpt het Rijksvastgoedbedrijf om sneller, goedkoper en duurzamer te werken. civiel ingenieur Robert van Breugel: ‘Er ging een wereld voor mij open’.

Dubbele Moormanbrug: in de echte én digitale wereld

Moormanbrug met kraan, foto: John van Helvert

Francesco Veenstra wil het toekomstdenken doorgeven

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra zet de 'toekomst' op de agenda. ‘Het gaat om een houding, een manier van denken en handelen.'

Francesco Veenstra wil het toekomstdenken doorgeven

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, foto: Maarten Sprangh
Beeld: Maarten Sprangh

RVB in Cijfers: corona zorgt voor daling veiligheidsmeldingen

Corona is in de jaren 2020 en 2021 zeer waarschijnlijk de oorzaak van een sterke daling van het aantal gemelde persoonlijke ongevallen. In 2019 lag dat aantal nog op 37, terwijl in 2020 en 2021 respectievelijk 14 en 15 persoonlijke ongelukken zijn gemeld. Een vergelijkbare daling tekent zich bij andere categorieën af, met name bij onveilige situaties waarvan het aantal meldingen daalde van 157 in 2019 naar 95 in 2020 en 87 in 2021. Het aantal meldingen van schadegevallen bleef in de periode 2018-2021 relatief stabiel, met een opvallende stijging in 2020 naar 86 meldingen om in 2021 terug te vallen naar 58. (Bron: RVB)

Grafiek Meldingen veiligheid uitgesplitst op gebeurtenissen