Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Slimme stralingsplafonds in eeuwenoud kasteel

De Koninklijke Militaire Academie (KMA) is na renovatie klaar voor een duurzame toekomst. Roger Mol vertrekt als directeur Transacties & Projecten: ‘We hebben de bedrijven heel hard nodig.’ RVB’er Daniëlle Prent Bouten heeft multiple sclerose (MS) en nomineerde het RVB voor MS@Work Award: ‘Omdat het er niet toe doet dat ik MS heb.’ En: Bijna niemand staat erbij stil: de toegankelijkheid van gebouwen voor doven. Vera van Dijk, senior bouwkundige deed er onderzoek naar.

Koning heropent gerenoveerde monumentale Kasteel van Breda

Het Kasteel van Breda opent weer de deuren. Daarmee komt de jarenlange renovatie door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ten einde. Het monumentale kasteel onderging een ware transformatie. Op 8 november kreeg de Koning een rondleiding en hoorde bijvoorbeeld over de slimme duurzame toepassingen.

Koning heropent gerenoveerde monumentale Kasteel van Breda

Beeld: ©Defensie

Roger Mol: ‘De markt denkt met ons mee’

Roger Mol vertrekt per 1 januari 2023 als directeur Transacties & Projecten. Hij werkt sinds 2016 voor het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Samenwerken met de markt stond voor Mol altijd centraal. ‘We hebben de bedrijven heel hard nodig.’

Roger Mol: ‘De markt denkt met ons mee’

Beeld: Erik Jansen

RVB genomineerd voor MS@Work Award

Daniëlle Prent Bouten, Centrale Coördinator Integriteit nomineerde het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voor de MS@Work Award. Een initiatief van het Nationaal MS Fonds om werkgevers in het zonnetje te zetten die werknemers met MS zodanig ondersteunen, dat deze aan het werk kunnen blijven mét MS.

RVB genomineerd voor MS@Work Award

Beeld: Arenda Oomen

Hoe toegankelijk zijn onze gebouwen?

Bijna niemand staat erbij stil: de toegankelijkheid van gebouwen voor doven. Vera van Dijk, senior bouwkundige, heeft er onderzoek naar gedaan en vertelt over haar ervaringen binnen het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Hoe toegankelijk zijn onze gebouwen?

RVB in Cijfers: Oude Rechtbank van Amsterdam is duurst verkochte pand 2021

Een speciaal gebouw met een net zo speciale functie: de voormalige rechtbank aan de Parnassusweg 220 in Amsterdam. Het gebouw was met 26,5 miljoen euro het duurst verkochte pand van het Rijksvastgoedbedrijf in 2021. De kadastrale oppervlakte bedraagt 13.200 vierkante meter. Bouw van de rechtbank begon in 1969 op basis van de ontwerpen van architect Ben Loerakker (1931-2021). Daarmee was de rechtbank een van de eerste kantoorgebouwen in het gebied de Zuidas. Vele spraakmakende zaken zijn behandeld in het gebouw, maar omdat de rechterlijke macht steeds groter werd, voldeed het oude gebouw niet meer aan de eisen. Voor het verouderde gebouw was renovatie ook geen optie. Daardoor is besloten over te gaan op herhuisvesting van de rechtbank Amsterdam. De nieuwe van natuursteen gebouwde rechtbank bevindt zich pal naast het oude gebouw en werd geopend in 2021. Datzelfde jaar werd de voormalige rechtbank verkocht aan de gemeente Amsterdam die het gebouw willen inzetten als plek waar vooral hedendaagse kunst centraal staat.

Beeld: Rijksvastgoedbedrijf