08 oktober Bekendmaking winnaar(s) ontwerpprijsvraag Park Huis Doorn

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Kunstgalerie Pulchri Studio, Lange Voorhout 15 in Den Haag

Rijksbouwmeester Floris Alkemade riep in mei dit jaar ontwerpers op zich aan te melden voor een ontwerpprijsvraag voor drie nieuwe onderdelen in het park van Huis Doorn. Op 8 oktober maakt hij namens het Rijksvastgoedbedrijf bekend wie de winnaar is.

Vergroot afbeelding
Beeld: Cary Markerink
Huis Doorn in Doorn

Het Rijksvastgoedbedrijf is bezig met de renovatie van het park van het bijzondere rijksmonument Huis Doorn om het zijn cultuurhistorische betekenis terug te geven. De renovatie van het park van rijksmonument Huis Doorn omvat de aanpassing van het stelsel van lanen, bosvakken en zichtlijnen op open ruimtes en gebouwen. Het Rijksvastgoedbedrijf schreef de prijsvraag uit voor het ontwerp van extra, eigentijdse elementen die niet in het definitief ontwerp van deze renovatie waren opgenomen: een voetbrug, een folly (nutteloos bouwwerk) en een door de ontwerper zelf te bepalen aanvulling op het park. Met deze nieuwe elementen speelt het Rijksvastgoedbedrijf in op de traditie in de tuinkunst om het ontwerp voortdurend aan te passen en om te vormen. Deze drie nieuwe onderdelen kunnen de samenhang en de ruimtelijke kwaliteit vergroten én voegen een nieuw verhaal toe aan het park.

De oproep van het Rijksvastgoedbedrijf leidde tot maar liefst 100 inzendingen. De jury onder voorzitterschap van rijksbouwmeester Alkemade koos 5 bureaus die de opdracht hebben gekregen een schets te maken voor de extra tuinelementen.

  • Anouk Vogel Landscape Architecture
  • Flux landscape architecture + Studio RAP
  • Gijs Van Vaerenbergh
  • Maatschap Observatorium
  • Rink Tilanus

Op maandag 8 oktober maakt Floris Alkemade tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag de winnaar(s) bekend van deze 5 ontwerpen. Dat gebeurt in kunstgalerie Pulchri Studio, Lange Voorhout 15 in Den Haag. Het programma begint om 15.30 uur (inloop), een inleiding over de betekenis van het park voor Doorn en de bekendmaking van de winnaar(s).

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Merel Eijken, communicatieadviseur Atelier Rijksbouwmeester,  telefonisch bereikbaar op 06 29418963. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden voor de bijeenkomst kan per e-mail: postbus.rvb.prijsvraag.park.huis.doorn@rijksoverheid.nl.